Soluții de disponibilitate a conexiunii la internet pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE ASIGURARE A DISPONIBILITĂŢII CONEXIUNII LA INTERNET

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Disponibilitatea conexiunii la internet a devenit un aspect strict necesar de când companiile dețin servicii critice online și aplicații ce trebuie să fie disponibile tot timpul. Este foarte important să nu existe întreruperi în conexiunea la internet, mai ales pentru companiile ce își derulează o mare parte din activitate online sau comunică cu majoritatea clienților pe acest canal.

Solicită oferta

Riscuri

 

Atunci când majoritatea activitatilor în companie depind de o conexiune la Internet, o întrerupere a acesteia se traduce în întreruperea activității și timpi morți pentru afacere. Productivitatea angajaților scade, iar funcționarea afacerii va avea de suferit.

Un calcul de risc poate arăta câti bani pierde o companie într-o ora, mai multe ore sau o zi de inactivitate. Dacă specificul companiei este de a obține clienți prin intermediul canalului online, aceasta riscă să piardă atât bani, cât și clienți și imagine.

Soluții

 

O dimensionare corectă:

Echipamentele care vor sta la granița dintre rețeaua companiei și mediul exterior vor susține toate informațiile ce intră și ies din rețea. Este important ca ele să fie dimensionate corect pentru a putea suporta acest trafic. În caz contrar, vor apărea întârzieri sau chiar întreruperi din cauza încărcării prea mari a echipamentelor.

Redundanța

Se recomanda ca punctele critice din infrastructură să fie dublate pentru ca defecțiunea lor să nu provoace întreruperea întregii rețele. Este importantă dublarea conexiunii la internet, de preferință cu doi provideri diferiți. De asemenea, este necesară dublarea echipamentului Gateway de la granița rețelei pentru ca este un singur punct prin care trece tot traficul. În cazul unei intreruperi, echipamentul redundant preia activitatea automat și în scurt timp. Astfel, serviciul nu va fi întrerupt și se va păstra continuitatea afacerii.

Securitatea

Un aspect important al disponibilității și continuității afacerii este securitatea. Fără o protecție potrivită, orice dispozitiv poate fi infectat, provocând avarii în întreaga rețea. Trebuie configurat un nivel de securitate potrivit nevoilor companiei, orice este sub sau peste nivelul de protecție dorit poate avea un impact negativ.

Calitatea echipamentelor

Calitatea echipamentelor ce stau la granița rețelei și direcționează tot traficul este importanța pentru buna funcționare a tuturor serviciilor. Nu trebuie să fie un compromis. Acestea trebuie să fie fiabile, cu anumite componente redundante în interior, deoarece vor funcționa fără oprire, 24 de ore din 24.

Producătorii se poziționeaza diferit în funcție de preț versus performanțe, dar mai ales în funcție de cum se aliniază la nevoile fiecărei companii. Printre jucătorii cei mai importanți de pe piață putem aminti Cisco, Fortinet, Juniper si Checkpoint.

Beneficii

 

Disponibilitatea conexiunii la internet asigură o bună funcționare a tuturor proceselor companiei, ceea ce este vital pentru productivitatea angajaților. Este importantă păstrarea calității serviciilor, pentru fidelizarea clienților existenți și câștigarea de clienți noi.

Recomandarea noastră

 

Având în vedere că specificul fiecărei afaceri dictează nevoi diferite în ceea ce privește serviciile și funcționalitățile dorite și, mai ales, în cazul unei astfel de soluții unde optiunile de configurare sunt variate, veți fi mult mai avantajat dacă veți apela la sfâaul unui specialist. O identificare potrivită a nevoilor, o dimensionare și configurare corectă vor duce la o soluție potrivită.