Solutii de comunicatii wireless pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE COMUNICAŢII WIRELESS PENTRU COMPANII

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Rețelele wireless presupun conectarea dispozitivelor printr-o rețea fără fir. Ele au câștigat mult în popularitate în ultimii ani datorită avantajelor pe care le oferă, comparativ cu rețelele cu fir. Tehnologia wireless a evoluat foarte mult de la prima ei apariție, oferind acum rate de transfer comparabile cu rețelele cu fir. Securitatea a fost de asemenea îmbunătățită și astfel, comunicațiile sunt protejate.

Într-o rețea wireless, dispozitivele comunică prin unde radio și există unul sau mai multe echipamente care emit aceste semnale și asigură comunicația dintre dispozitive. Nu mai sunt necesare cabluri și toți utilizatorii se pot muta dintr-un loc în altul fără a întrerupe conexiunea

Solicită oferta

Beneficii

 

Mobilitate

Utilizatorii pot avea acces la informații oriunde în companie. Acest lucru stimulează productivitatea acestora, deoarece unii angajați au nevoie să migreze dintr-o zona în alta în cadrul companiei. Folosind rețelele cu fir deplasarea utilizatorilor nu era atât de facilitată.

Flexibilitate și Scalabilitate

Renunțând la cabluri, renunțăm la o infrastructură fixă. Oricine are acces de oriunde, fără să fie necesare schimbări majore în configurație. De asemenea, cu adăugarea unui singur punct de acces, rețeaua se poate mări foarte ușor, fără să fie nevoie de adăugarea de cabluri. Companiile se reorganizează, își mută sediile, pot suferi schimbări în perioade scurte de timp. O rețea wireless se poate adapta prin simplitate, nefiind nevoie decât de unul sau mai multe puncte de acces care să acopere zona și traficul susținut al utilizatorilor în companie.

Costuri reduse de întreținere

La rețele wireless vorbim aproape doar de investiția inițială, deoarece costurile de întreținere sunt minime. Beneficiile costurilor operaționale pe termen lung vin din mediul dinamic pe care îl oferă, nefiind necesare schimbarea infrastructurii odată cu schimbări în cadrul companiei. Rețeaua fără fir se poate integra cu rețeaua cu fir dând posibilitatea, cu investiții minime, să se ajungă în zone în care este mai dificilă cablarea ori nu a fost gândită inițial. De asemenea, poate fi folosită complementar rețelei cu fir, pentru accesul vizitatorilor la internet. Reteaua fara fir se poate integra cu reteaua cu fir dand posibilitatea, cu investitii minime, sa se ajunga in zone in care este mai dificila cablarea ori nu a fost gandita initial. De asemenea, poate fi folositacomplementar retelei cu fir, pentru accesul vizitatorilor la internet.

Soluții

 

Pentru a implementa o rețea wireless și a avea acces la informații de oriunde în companie, este nevoie de unul sau mai multe puncte de acces sau rutere wireless. Acestea trebuie dimensionate și poziționate în funcție de spațiul care trebuie acoperit cu semnal, numărul de dispozitive care se vor conecta în aceeași zonă și volumul de trafic pe care îl vor face. De asemenea, trebuie luat în considerare ce nivel de securitate este nevoie și, bineînțeles, soluția trebuie să poată susține o creștere ulterioară a afacerii. După alegerea unei soluții în funcție de aceste criterii, sunt disponibili mai mulți producători care să întâmpine nevoile potrivite. Printre aceștia, putem recomanda Cisco și Fortinet.

Recomandarea noastră

 

Pentru ca soluția să răspundă la nevoile specifice ale fiecărei companii, este recomandat să apelați la sfatul unui specialist.