Solutii de management al echipamentelor de imprimare pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE MANAGEMENT AL ECHIPAMENTELOR DE PRINTARE

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Managementul inexistent sau incorect al printării poate aduce pierderi semnificative companiei dumneavoastră. Soluțiile de administrare a echipamentelor de printare au devenit o necesitate din prisma minimizării costurilor și a creșterii productivității și eficienței, beneficii imediate în cazul implementării corecte a unui sistem de management al printării.

Solicită oferta

Riscuri

 

Controlul costurilor de printare într-o companie rămâne o provocare în condițiile în care acestea pot ajunge să reprezinte până la 3% din veniturile totale, indiferent de domeniul de activitate. Primul pas în rezolvarea acestei probleme este de a identifica și de a conștientiza motivele cheltuielilor ridicate cu serviciile de printare.

Dispozitive de printare

 

Unul din cele mai mari generatoare de costuri este reprezentat de achiziționarea unui număr mai mare de dispozitive de printare decât este nevoie. În multe companii sunt preferate imprimantele de birou cu capacitate redusă care au costuri de printare per pagină foarte ridicate, fiind neglijate dispozitivele performante care pot aduce reduceri substanțiale de costuri.

Folosirea unei astfel de politici este ineficiența și presupune costuri care nu sunt necesare, în timp ce achiziționarea unui număr mai mic de imprimante, dar de mare capacitate aduce cu sine economii de consumabile, dar și de energie electrică.

Instalare / Integrare

 

Timp necesar instalării și integrării imprimantelor

Într-o companie mare, departamentele IT petrec în medie 10% din timp acordând suport flotelor de echipamente de printare, timp care ar putea fi folosit în activități de îmbunătățire a eficienței și a competitivității. Întreținerea unei flote mari necesită sute de ore de suport din partea departamentului IT, generând costuri care ar putea fi redirecționate către alte inițiative strategice.

Diminuarea productivității

 

În timp ce mulți angajați preferă să aibă o imprimantă personală în birou, de cele mai multe ori ei nu realizează că aceste dispozitive, adesea, reduc productivitatea. Printarea unui document de dimensiuni mari la o astfel de imprimantă poate dura minute bune, în timp ce o imprimantă de mare capacitate îndeplinește aceeași sarcină în mai puțin de un minut. În același timp, acest mod de folosire duce la supraîncălzire și înlocuiri dese de consumabile, generând cheltuieli inutile.

Folosirea excesivă a imprimantelor, a faxurilor și a copiatoarelor simple, de dimensiuni reduse, limitează capacitatea unei organizații de a implementa soluții care să ducă la procese operaționale mai eficiente.

Reducerea costurilor

 

Printr-o soluție de administrare, costurile printării pot fi reduse cu până la 30%, iar aceste economii sunt realizate prin alegerea și consolidarea echipamentelor adecvate pentru necesitățile companiei, diminuarea cheltuielilor cu consumabile, reducerea consumului de energie și a costurilor cu mentenanța.

Solutii

 

O soluție de management al echipamentelor de printare vă ajută să gestionați riscurile și să beneficiați de numeroase avantaje, începând de la achiziționarea de echipamente, integrarea lor și până la mentenanță și suport. O componentă importantă a unei astfel de soluții este reprezentată de aplicațiile de administrare a printării care permit crearea unui mediu de printare adaptat nevoilor companiei dumneavoastră, crescând productivitatea și îmbunătățind controlul asupra tipăririi de documente.

Printeeng este o soluție care colectează date reale prin furnizarea de rapoarte detaliate despre activitatea de printare a utilizatorilor rețelei. Oferă un control al costurilor, limitând drepturile volumului de printare. Prin conștientizarea costurilor reale de printare se obține implicarea angajaților în strategia de reducere de costuri. Se pot optimiza echipamentele de printare prin analiza informațiilor detaliate despre eficienșa fiecărui echipament de printare. Acest software vă permite să aveți un control total asupra modalităților de printare, oferindu-vă posibilitarea să creați grupuri de utilizatori și să gestionați accesul fiecărui grup la dispozitivele de tipărire disponibile.

Recomandarea noastră

 

Adoptarea unei politici bazate pe o soluție de administare a printării poate ajuta compania dumneavoastră, indiferent de dimensiunile ei, să rezolve problemele generate de echipamentele de printare și să realizeze reduceri de costuri semnificative. Pentru a beneficia de avantajele oferite de o soluție de management a echipamentelor de printare, vă recomandăm să apelați la sfatul unui specialist.