Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

Implementare locala solutii Microsoft

Active Directory

 

Active Directory este un serviciu oferit de Microsoft care stocheaza si organizeaza informatii despre resursele si utilizatorii dintr-o retea de calculatoare si care este o functie a Windows Server. Acesta permite administratorilor de retea sa gestioneze accesul utilizatorilor la aceste resurse si sisteme. In plus, serviciile de director actioneaza ca un strat de abstractizare intre utilizator si aceste resurse.

Solicită oferta

Active Directory Beneficii

 

Cu ajutorul solutiei de la Microsoft se poate obtine, printre altele:

 • Se pot defini politici de acces si de securitate, in functie de utilizatori sau grupuri de utilizatori.
 • Se realizeaza cu usurinta partajarea fisierelor, intr-un mod sigur.
 • Politicile de grup pot activa sau dezactiva diverse optiuni si facilitati in timp real, fara a fi nevoie de interventia la fiecare echipament si diferentiat pe grupuri de utilizatori.
 • Controlul instalarii de aplicatii din partea utilizatorilor, de asemenea, se face cu usurinta. Se poate stabili usor un utilizator care sa aiba acces la o anumita aplicatie.
 • Microsoft ofera o granularitate mare in ceea ce priveste securitatea accesului la documente in cadrul companiei, cat si interactiunea utilizatorului cu statia de lucru. Scenariile pot fi diferite si specifice fiecarei nevoi.

Ms Exchange

 

Microsoft Exchange este solutia de e-mail de la Microsoft. Se integreaza cu Active Directory si are multiple functionalitati care se integreaza cu clientul de e-mail Microsoft Outlook din suita Microsoft Office. Pe langa functia de e-mail, permite partajarea contactelor si a calendarului intre diversi utilizatori.

Microsoft Exchange Beneficii

 

Implementarea protocolului MAPI, ce ofera facilitatea de sincornizarea automata a e-mail-urilor, contactelor, task-urilor intre clientul de mail Microsoft Outlook si interfata web.

Printre functionalitatiile Microsoft Exchange, enumeram:

 • implementation/microsoft-solution.t-s4-0
 • Implementarea protocolului IMAP\S, ceea ce va permite stocarea mesajelor atat pe statia de lucru, cat si pe server pentru clientii de e-mail Outlook Express, Thunderbird, etc.
 • implementation/microsoft-solution.t-s4
 • Address book global, ce permite partajarea contactelor intre utilizatorii companiei.
 • Posibilitatea de partajare a calendarului intre utilizatori.
 • Sincronizare calendar, task-uri, note, contacte cu dispozitivele mobile (tablete, telefoane, laptouri), in mod automat si instantaneu prin protocolul ActiveSync.
 • Interfata WebMail unificata cu clientul de mail – utilizatorul va fi intampinat de o interfata web identica cu Outlook-ul, in care va beneficia, pe langa sincronizarea de e-mail-uri, contacte, task-uri, note, si de ferestrele de avertizare din clientul de e- mail local.
 • Realizarea de reguli locale in clientul de e-mail, care se vor aplica automat si pe server, implicit si pentru WebMail si dispozitivele mobile.
 • Posibilitatea de creare de fisiere publice – ceea ce va permite partajarea unui fisier din e-mail intre mai multi utilizatori, cu posibilitate de a configura si o adresa de e-mail pe acel fisier.
 • Partajarea statusului Liber/Ocupat – in momentul stabilirii unei intalniri, un utilizator va fi informat daca partenerul are deja o alta intalnire stabilita in acel interval orar.
 • Posibilitatea de activare a functiei de audit, ce va permite jurnalizarea fiecarei actiuni efectuate in casutele utilizatorilor.
 • Posibiliatea de creare a unor reguli pentru filtare mesaje in functie de continut si destinatar
 • Posibilitatea de a creea grupuri de e-mail, controlate de catre un moderator – orice e-mail catre acel grup trebuie sa fie aprobat de moderator inainte sa fie livrat catre membrii grupului.
 • Setarea de mesaje Out of Office atat din clientul de e-mail, cat si din interfeta web.

Lync

 

Microsoft Lync este o o platforma de comunicatii intre utilizator si persoanele cu care lucreaza, care permite discutii, partajarea desktop-ului si a aplicatiilor. De asemenea, utilizatorii pot lucra impreuna in timp reali, direct de pe computer sau de oriunde altundeva, prin modalitati mult mai usoare.

Lync Beneficii

 

Cu Microsoft Lync, sunteti informat prin actualizari automate in legatura cu persoanele cu care lucrati. Informatiile primite pot fi despre activitatea si disponibilitatea acestora sau chiar a locului in care se afla. Toate aceste functionalitati se datoreaza si integrarii Microsft Lync cu server-ul de e-mail Microsoft Exchange si server-ul de management de documente Microsoft Sharepoint.

Lync mentine toti partenerii la indemana, printr-o lista de persoane de contact, prin mesagerie instant, realizare de tele-conferinta si video conferinta, chiar printr-un telefon cu o tastatura telefonica, cu mesagerie vocala si cu un istoric de apeluri care functioneaza exact asa cum va asteptati. Astfel, va puteti concentra mai mult asupra transmiterii mesajelor si finalizarii task-urilor.

Daca sunteti plecat de la birou, Lync va redirectioneaza apelurile catre orice numar sau orice persoana doriti, astfel incat sa nu ratati niciun mesaj important.

Lync va ajuta sa partajati, prin doar cateva click-uri, transformand o conversatie intre doua persoane intr-o intalnire cu intreaga echipa, intr-un spatiu de lucru conectat unde sa va impartasiti ideile, aplicatiile, documentele, chiar si desktop-ul in timp real chiar si cu persoanele care nu au Lync.