Soluții pentru optimizarea consumului de energie electrică pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE OPTIMIZARE A CONSUMULUI DE ENERGIE ELECTRICĂ

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Știați că un computer funcționează 76% din timp în modul idle, în timp ce doar în 24% din perioada în care sta pornit este folosit într-un mod productiv? Acest lucru nu poate să insemne decât un consum total ineficient de energie care duce la pierderi semnificative în cadrul companiei dumneavoastră.

Solicită oferta

Beneficii

 

Beneficiul principal obținut prin implementarea unei soluții de management al consumului de energie o reprezintă reducerea semnificativă a costurilor, la care se adaugă îmbunătățirea imaginii companiei și a mediului de lucru al angajatilor prin diminuarea emisiilor de CO2. Nu în ultimul rând, o astfel de soluție crește eficientă departamentului IT și mărește productivitatea angajaților.

Solutii

 

Procesoare eficiente din punct de vedere al consumului de energie

Alegeți computere dotate cu tehnologii de power management și procesoare care oferă un nivel maxim de eficiență al consumului. Intel EIST sau AMD Cool ’n’ Quiet au fost create pentru a micșora consumul de energie atunci când activitatea nu solicita capabilitățile maxime ale procesorului. Diminuarea consumului de electricitate semnifică reducerea costurilor operaționale și, în același timp, o cantitate mai mică de căldură degajată.

Alegerea unor surse create cu scopul de a economisi electricitatea

Atunci când o sursa transformă electricitatea pentru a oferi puterea necesară unui computer, vor exista întotdeauna pierderi. O sursă eficientă garantează reducerea pierderilor la mai puțin de 20 % în timp ce o sursa PC obișnuită are pierderi care variază între 65% si 75%. Pe lângă aceste beneficii, sursele eficiente energetic prelungesc viața unui computer, reduc cantitatea de căldură emanată și îmbunătățesc mediul de lucru al angajaților, deoarece sunt mult mai silențioase.

Configurarea setărilor Bios care pot controla și eficientiza consumul de energie

Mulți dintre utilizatorii de computere nu se gândesc prea mult la setările BIOS și nu le configurează în funcție de necesitățile pe care le au. În BIOS există o serie de setări configurabile de power management care permit economisirea de electricitate atunci când un computer este lăsat în standby.

Înlocuirea vechilor monitoare cu monitoare de tip LCD

Înlocuind tehnologia CRT cu cea LCD veți obține o economie substanțială de electricitate și implicit veți reduce costurile. Pentru a înțelege diferența de consum, 100 de monitoare CRT de 15 inci consumă 9.000 W într-o oră, în timp ce același număr de monitoare LCD de aceleași dimensiuni necesită 1.700 W pe oră.

Folosirea unui soft de management al consumului de energie

O componentă centrală a unei astfel de soluții este reprezentată de folosirea unui software pentru managementul consumului de electricitate, aplicațiile de acest fel fiind eficiente și deosebit de productive.

O soluție de management al consumului de energie este Saveenergee care oferă un control centralizat al consumului de electricitate pentru fiecare angajat putând gestiona timpul de standby, programa închiderea automată a stațiilor de lucru și oferi rapoarte în ceea ce privește consumul și economiile de electricitate, cât și emisiile de CO2. Identifica în rețea dispozitivele care consumă energie inutil și le limitează consumul de energie. Salvează inteligent, fără să afecteze productivitatea la locul de muncă, utilizând soluții de urmărire a activității stației de lucru.

Recomandarea noastră

 

Optimizarea consumului de energie reprezintă un real avantaj pentru companii, iar soluția trebuie aleasă și implementată cu ajutorul unui specialist care să cunoască exact nevoile companiei.