Soluții de protecție antispam pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE PROTECŢIE ANTISPAM

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Mesajele electronice nesolicitate (spamul) reprezintă o problemă care afectează din ce în ce mai mult orice utilizator de email. Pentru o eficientizare a contului de email, se poate opta la o soluție care garantează protecție antispam.

Solicită oferta

Riscuri

 

Deși în general sunt mesaje care au un caracter comercial, de publicitate pentru servicii și produse dubioase, adeseori spam-ul poate duce la afectarea securității datelor utilizatorilor sau a informațiilor confidențiale deținute de companie. Astfel, spamul se distinge prin caracterul agresiv și repetat. Poți pierde oportunități de afaceri cu o soluție antispam care nu este potrivita. Mailurile de la parteneri pot fi considerate spam și astfel, ele nu ajung la destinatar.

Solutii

 

Există mai multe soluții Antispam

Soluțiile antispam sunt special concepute pentru a împiedica mesajele de spam să ajungă în căsuța de email. Prin implementarea unei soluții antispam se elimină pierderile de productivitate generate de spam, cât și posibilitatea de infectare cu un virus informatic în anumite cazuri. Spam-urile creează dezordine în căsuța de e-mail și ocupă o parte mare din timp din cauza sortării pe care trebuie să o realizați pentru identificarea e-mailurilor legitime și importante, iar acest proces vă poate lua în medie o oră pe zi. Un mesaj frumos prezentat poate duce în eroare și poate face un utilizator să acceseze o adresă de internet care poate afecta negativ securitatea informatică.

Pentru ca o soluție antispam să fie cât mai eficientă, aceasta trebuie să respingă mesajele spam într-un procentaj cât mai mare. Este important ca o soluție să nu respingă un mesaj legitim, iar dacă o face să îl poți recupera într-un anumit interval de timp. Recuperarea se poate face de către administratorul soluției sau de către fiecare utilizator în parte pentru soluțiile antispam care oferă acest lucru.

Pot apărea întârzieri la livrarea mesajelor când soluția nu este bine dimensionată. Aceasta trebuie bine dimensionată, configurată și corespunzător întreținută.

Există mai multe soluții Antispam

  • Soluțiile anti-spam bazate pe Linux reprezintă o alternativă pentru companiile cu un buget limitat.
  • Cei mai importanți producători de antivirus (Bitdefender, Kaspersky) oferă soluții antispam pentru serverul de email de la Microsoft, cât și pentru stațiile de lucru.
  • Există și echipamente fizice dedicate care fac acest lucru. Soluțiile de securitate de la Fortinet vin cu soluție antispam. Echipamentele sunt denumite Fortimail.
  • De asemenea, Barracuda are echipamente dedicate antispam.

Recomandarea noastră

Avand in vedere complexitatea fenomenului si diversitatea de solutii antispam, este bine sa apelati la sfatul unui specialist atunci cand doriti sa alegeti o astfel de solutie.