Solutii de telefonie IP pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE TELEFONIE IP

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Un element cheie al afacerilor actuale îl reprezintă comunicarea. Tocmai de aceea, suntem mereu în căutare de soluții pentru eficientizarea și optimizarea sistemelor de comunicație, soluțiile VoIP adaptându-se perfect pentru situația economică actuală, permițând în acelați timp adăugarea de noi facilități comparativ cu telefonia clasică, dar și eficientizarea costurilor de comunicare.

Solicită oferta

Beneficii

 

Eficientizarea costurilor

Se datorează utilizării aceluiași mediu de transport pentru voce și date. Dacă aveți o conexiune la Internet (neexploatată complet), atunci această conexiune poate fi utilizată și pentru transmisia de voce, fără costuri adiționale. O altă reducere de costuri o reprezintă gratuitatea convorbirilor între utilizatorii VoIP.

Funcționalitatea îmbunătățită

Renunțând la cabluri, renunțăm la o infrastructură fixă. Oricine are acces de oriunde, fără să fie necesare schimbări majore în configurație. De asemenea, cu adăugarea unui singur punct de acces, rețeaua se poate mări foarte ușor, fără să fie nevoie de adăugarea de cabluri. Companiile se reorganizează, își mută sediile, pot suferi schimbări în perioade scurte de timp. O rețea wireless se poate adapta prin simplitate, nefiind nevoie decât de unul sau mai multe puncte de acces care să acopere zona și traficul susținut al utilizatorilor în companie.

Costuri reduse de întreținere

Unele din funcționalitățile oferite de către VoIP sunt dificil sau chiar imposibil de realizat în telefonia clasică. Printre aceste funcționalități se află posibilitatea de a utiliza un telefon IP oriunde există o conexiune la rețeaua de Internet. Aceasta face posibil ca telefonul “fix” să îl puteți lua în călătorii, având același număr de apel peste tot în lume.

Servicii suplimentare

Datorită utilizării unei conexiuni de date partajată, puteți transmite imagini video, fișiere sau mesaje text în paralel cu apelul.

Soluții

 

VoIP

VoIP este un termen care desemnează transmiterea informației în format audio (vocea) prin utilizarea protocolului folosit de către rețeaua Internet (Internet Protocol).

Soluțiile VoIP presupun înlocuirea centralei tradiționale de telefonie cu un server specializat în comunicații care comunică prin intermediul aceleiași rețele locale folosite pentru transmisia de date cu clienții de telefonie. Clienți care pot folosi telefoane de birou, aplicații instalate pe computerele deja existente, dar dotate suplimentar cu căști și microfon sau chiar dispozitive mobile, inclusiv telefoane mobile.

Tehnologia VoIP s-a extins de la aplicațiile inițiale care ofereau convorbiri ieftine prin intermediul Internetului, la facilități avansate de comunicare și colaborare în rețeaua internă a companiilor.

Cele mai întâlnite facilități extinse oferite de soluțiile VoIP companiilor mici și mijlocii sunt:

  • Optimizarea costurilor prin trimiterea apelurilor prin operatorul cu cele mai eficiente costuri
  • IVR (Meniu interactiv de informare a apelantilor)
  • Inregistrarea convorbirilor
  • Mesagerie unificată, inclusiv transmiterea mesajelor voicemail în căsuța de email
  • Fax2Email, permițând eliminarea completă a vechiului aparat Fax
  • Redirecționarea avansată a apelurilor (inclusiv redirecționarea pe mobil)

În plus, există aplicabilitate și când sunteți plecați în afara companiei, puteți comunica foarte ușor și aproape gratuit cu restul colegilor. Prin centrala VoIP de acasă, puteți comunica cu numerele locale la prețuri locale, chiar dacă sunați din exteriorul țării.

Vodafone, Orange sau Telekom, folosesc tot mai mult interconexiuni VoIP, datorită avantajelor în principal de cost oferite de tehnologie.

Recomandarea noastră

 

Pentru a beneficia de multiplele avantaje oferite de telefonia VoiIP, vă recomandăm să implementați un astfel de sistem care vă oferă tehnologie avansată și costuri reduse de utilizare.