Soluții pentru controlul accesului logic la resurse - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Controlul accesului logic la resursele companiei este necesar în orice companie. Orice manager sau șef de departament trebuie să aibă controlul asupra accesului logic la resursele informatice din companie. O soluție de control al accesului logic la resurse asigură securitatea accesului la stațiile de lucru, la resursele de tipărire și securitatea datelor stocate într-o companie, precum și gestiunea controlată a utilizatorilor și a stațiilor de lucru.

Autentificarea este o modalitate prin care se confirmă identitatea utilizatorului care efectuează o cerere de serviciu sau de acces. Această procedură se bazeaza pe prezentarea unei identități, împreună cu una sau mai multe acreditări.

Solicită oferta

Riscuri

 

În cazul neimplementării unei soluții de control al accesului logic la resurse din interiorul companiei, exista riscul de a pierde informații, fapt ce duce la pierderi financiare. Riscurile sunt la nivel de productivitate, imagine, iar în anumite cazuri consecințele pot fi grave putând genera suspendarea activității.

Soluții

 

În cazul neimplementării unei soluții de control al accesului logic la resurse din interiorul companiei, exista riscul de a pierde informații, fapt ce duce la pierderi financiare. Riscurile sunt la nivel de productivitate, imagine, iar în anumite cazuri consecințele pot fi grave putând genera suspendarea activității.

Soluția Microsoft

 

Soluția de la Microsoft oferă:

  • Definirea de politici de acces și de securitate, în funcție de utilizatori sau grupuri de utilizatori, astfel există controlul utilizatorilor și a resurselor pe care le pot utiliza.
  • Se realizează cu ușurința partajarea fișierelor, într-un mod sigur. Putem defini cine, la ce are acces, în funcție de utilizator sau grupuri de utilizatori când este cazul. De asemenea, putem defini permisiuni pentru un utilizator sau grupuri de utilizator. Astfel, un anumit utilizator este împiedicat să modifice sau să șteargă un fișier. Informațiile legate de fișierele din firmă pot fi auditate în funcție de nevoile specifice.
  • Politicile de grup pot activa sau dezactiva diverse opțiuni și facilități în timp real, fără a fi nevoie de intervenția la fiecare echipament și diferentiat pe grupuri de utilizatori. Astfel, pot fi prevenite modificări accidentale sau voite ale sistemelor, modificări care pot duce la pierderea de informații.
  • Controlul instalării de aplicații din partea utilizatorilor se realizează, de asemenea, cu ușurință. Pot defini ușor cine, ce aplicație poate sa folosească. Mai mult, dacă un anumit departament folosește o nouă aplicație, aceasta poate fi instalată în mod automat la un anumit grup de utilizatori fără să fim nevoiți să mergem la fiecare stație de lucru.

Microsoft oferă o granularitate mare în ceea ce privește securitatea accesului la documente în cadrul companiei, cât și interacțiunea utilizatorului cu stația de lucru. Scenariile pot fi diferite și specifice fiecărei nevoi.

Pentru companiile cu un buget limitat există Softsee. Acesta permite monitorizarea, instalarea și dezinstalarea aplicațiilor de pe stațiile de lucru. De asemenea, verifică licențierea, dacă licențele sunt la ultima versiune, cât și evenimentele legate de modificarea aplicațiilor. Partea de administrare se face centralizat, în cloud. Cu ajutorul unui browser se pot vizualiza toate stațiile de lucru, se pot defini grupuri și filtre pentru a simplifica căutarea și accesul la o anumită stație.

Recomandarea noastră

 

Accesul logic la resursele companiei reprezintă o modalitate eficientă de a monitoriza informațiile și de a avea o clară evidență a acestora. Pentru a asigura un acces ușor la aceste resurse, vă recomandăm să contactați un specialist care vă poate oferi informațiile de care aveți nevoie