Continuous power supply solutions - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE ASIGURARE CONTINUĂ A ALIMENTĂRII CU ENERGIE ELECTRICĂ

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Energia electrică este produsă și transportată la distanță de locul unde o folosim, astfel, de multe ori, apare întreruperea furnizării acesteia. Continuitatea alimentării cu energie electrică este importantă pentru sistemele informatice. De multe ori, sistemele informatice susțin procese și servicii care nu pot fi întrerupte sau a căror întrerupere poate cauza pierderi financiare.

Solicită oferta

Beneficii

 

Prin asigurarea continuității alimentării cu energie electrică se asigură continuitatea serviciilor informatice oferite, implicit continuitatea afacerii. Astfel, productivitatea nu este afectata. Sistemele informatice au circuite electrice sensibile la variațiile de tensiune ale curentului electric. Variațiile sau întreruperile de tensiune pot duce atât la pierderi de date, cât și la deteriorarea echipamentelor.

Solutii

 

Asigurarea continuității alimentării cu energie electrică se poate realiza cu ajutorul unei surse de alimentare neîntreruptibilă, de asemenea, cunoscută prin acronimul UPS, alături de un generator electric când este cazul.

În alegerea unei soluții de continuitate trebuie să fim atenți la estimarea corectă a necesarului de putere, în cazul în care se întrerupe alimentarea cu energie electrică, cât și de o estimare corectă a timpului în care sistemele informatice pot funcționa pe baterii. Există două tipuri de UPS: cu management și fără management. Cele cu management sunt conectate la sistemul de operare ce rulează pe servere sau stații și pot opri automat sistemele, evitând astfel pierderile de date. Acestea comunică cu serverul sau stația de lucru prin serial port, Ethernet, GSM/GPRS sau USB, folosind un protocol de comunicații.

Operația de mentenanță este de asemenea importantă. Bateriile UPS-urilor se deteriorează în timp din cauza ciclurilor de încărcare-descărcare, astfel că acestea trebuie să fie înlocuite când se deteriorează. Există mulți producători de echipamente de asigurare a continuității alimentării cu energie, printre care amintim: APC, Socomec, EATON.

Dintre tehnologiile de virtualizare folosite în prezent, enumeram VMware vSphere, Citrix Xenserver, Microsoft HyperV, Redhat RHEV, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Printre acestea, se remarcă Vmware vSphere prin stabilitatea istorică și flexibilitatea în managementul mediului virtual. De asemenea, Microsoft HyperV a facut progrese remarcabile în ultima vreme, versiunea de pe Windows Server 2012 fiind comparabilă la functionalități cu VMware.

Recomandarea noastră

 

Pentru a beneficia de o soluție optimă de asigurare a continuității alimentării cu energie, vă recomandăm să apelați la sfatul unui specialist, care vă poate oferi toate detaliile necesare adoptării unei astfel de soluții.