Soluții de management al stațiilor de lucru - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE MANAGEMENT AL STAŢIILOR DE LUCRU

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Accesul la documentele interne și colaborarea între utilizatori reprezintă o nevoie de bază pentru orice companie. Modalitatea în care acest lucru se poate realiza într-un mod sigur, fără a exista riscul ca documentele să fie accesate de un utilizator neautorizat și eficient, presupune gestiunea centralizată a accesului și a securității stațiilor de lucru.

Solicită oferta

Mai multe

 

Beneficii

O soluție de management a stațiilor de lucru asigură securitatea accesului la stațiile de lucru și a resurselor de tipărire și securitatea datelor stocate într-o companie, precum și gestiunea controlata a utilizatorilor și a stațiilor de lucru. Astfel, se obține o productivitate crescută a utilizatorilor prin minimizarea întreruperilor, reducerea timpilor necesari pentru operațiunile de mentenanță a sistemelor care asigură buna funcționare a acestora

Riscuri

Un manaement defectuos sau chiar inexistent asupra stațiilor de lucru poate cauza importante prejudicii pentru companie, cum ar fi scăderea productivității, costuri ridicate pentru mentenanță sistemelor și a echipamentelor sau perioade lungi de timp alocate acestor operațiuni.

Solutii

Există mai multe soluții de managment și gestiune a resurselor. Microsoft are Active Directory în Windows Server, cât și Windows Intune, varianta în cloud destinată în general companiilor cu un număr mai mic de calculatoare, ca o variantă la achiziționarea unui server.

Cu ajutorul soluției de la Microsoft, se poate obține, printre altele:

  • Se pot defini politici de acces și de securitate, în funcție de utilizatori sau grupuri de utilizatori, astfel există controlul utilizatorilor și a resurselor pe care le pot utiliza.
  • Se realizează cu usurință partajarea fișierelor, într-un mod sigur. Putem defini cine, la ce are acces, în funcție de utilizator sau grupuri de utilizatori când este cazul. De asemenea, putem defini permisiuni pentru un utilizator sau grupuri de utilizator. Astfel, un anumit utilizator este impiedicat să modifice sau să țteargă un fișier. Informațiile legate de fișierele din firmă pot fi auditate în funcție de nevoile specifice. Se poate afla când și ce utilizator a accesat un anumit fișier sau dacă l-a modificat.
  • Politicile de grup pot activa sau dezactiva diverse opțiuni și facilități în timp real, fără a fi nevoie de intervenția la fiecare echipament și diferențiat pe grupuri de utilizatori. Astfel, poți fi prevenite modificări accidentale sau voite ale sistemelor, modificări care pot duce la pierderea de informații.
  • Controlul instalării de aplicații din partea utilizatorilor se realizează, de asemenea, cu usurință. Pot defini ușor cine, ce aplicație poate să folosească. Mai mult, dacă un anumit departament folosește o nouă aplicație, aceasta poate fi instalată în mod automat la un anumit grup de utilizatori, fără să fim nevoiți să mergem la fiecare stație de lucru.
  • Microsoft oferă o granularitate mare în ceea ce privește securitatea accesului la documente în cadrul companiei, cât și interacțiunea utilizatorului cu stația de lucru. Scenariile pot fi diferite și specifice fiecărei nevoi.

    Pentru companiile cu un buget limitat avem Softsee. Acesta permite monitorizarea, instalarea și dezinstalarea aplicațiilor de pe stațiile de lucru. De asemenea, verifică licențierea, dacă licențele sunt la ultima versiune, cât și evenimentele legate de modificarea aplicațiilor. Partea de administrare se face centralizat, în cloud. Cu ajutorul unui browser se pot vizualiza toate stațiile de lucru, se pot defini grupuri și filtre pentru a simplifica căutarea și accesul la o anumită stație.

Recomandarea noastră

 

Pentru a beneficia permanent de un management productiv al stațiilor de lucru, vă recomandăm să luați legătura cu un specialist care vă poate ajuta să alegeți cea mai bună soluție. Deoarece managementul stațiilor de lucru este extrem de important în procesul de mutare într-un nou sediu, vă recomandăm să luaţi în calcul şi soluţia noastră de relocare IT.