Soluții pentru a minimiza impactul în caz de pierdere sau furt de date - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE MINIMIZARE A IMPACTULUI ÎN CAZ DE PIERDERE SAU FURT A DATELOR

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Situațiile tot mai dese în care dispozitivele mobile (telefoane, PDA-uri, tablete) sunt furate sau pierdute au creat contextul înmulțirii soluțiilor Anti-Theft, create special pentru aceste evenimente neplăcute.

Solicită oferta

Riscuri

 

Conform studiilor, 83% din utilizatorii de dispozitive mobile au pierdut cel puțin o dată un asemenea echipament și, o dată cu el, date importante și confidențiale, existând riscul însușirii acestor informații de către persoane rău intenționate. Care ar fi pierderile suferite de compania dumneavoastră dacă aceste persoane ar reuși să sustragă date confidențiale? Din fericire, indiferent de categoria în care vă încadrați, există în prezent soluții prin care să minimizați riscurile asociate unui eventual furt sau a unei pierderi.

Solutii

 

Soluții pentru laptop-uri

În zona laptop-urilor, principalul promotor este chiar liderul pieței de microprocesoare, compania Intel, care a dezvoltat ceea ce se numește Intel Anti-Theft Technology. Aceasta reprezintă o facilitate prezentă în majoritatea procesoarelor de generație nouă ce permite ca ultimă soluție blocarea efectivă a echipamentului de la distanță, făcându-l inutilizabil pentru o persoană neautorizată. Dacă nu se dorește acest lucru, există posibilitatea urmăririi persoanei ce îl folosește fraudulos, inclusiv prin localizarea aproximativa a locației în care se află, ștergerea datelor considerate confidențiale, trimiterea de mesaje de informare relativ la gravitatea faptei sau la modalitatea în care echipamentul poate fi înapoiat, informațiile dumneavoastră și ale companiei fiind în acest mod în siguranță în fața persoanelor rău intenționate.

Pentru activarea acestor facilități este necesară utilizarea unor aplicații software ce se instaleaza pe echipamente, iar comunicarea se face prin intermediul unei conexiuni de date. Acestea se pot gestiona direct de către utilizatori sau se pot administra de o companie de servicii IT, urmând ca în cazul în care echipamentul este pierdut sau furat să poata fi folosite toate funcțiile disponibile pentru protejarea datelor și recuperarea dispozitivelor pierdute sau furate.

O alternativă este Protectee, care elimină riscurile ce pot apărea în cazul unor evenimente neprevăzute, protejează investiția și datele de pe dispozitivele pierdute sau furate. Șterge de la distanță datele sensibile de pe dispozitivul pierdut. Urmărește și localizează poziția echipamentului pe hartă, în timp real. Strânge informații vitale despre cel care folosește echipamentul dispărut: poza webcam și print-screen.

Soluții pentru telefoane mobile și tablete

În zona de dispozitive mobile există producători de soluții anti-virus care oferă și aplicații Anti-Theft. Astfel, soluția propusă de Kaspersky (Mobile Security 9) oferă în acest moment toate facilitățile anti-theft pentru protecția datelor dumneavoastră, punând la dispoziție în plus și protecție antivirus-antimalware și este disponibil pentru platformele Android, BlackBerry, Symbian și Windows Mobile (până la versiunea 6.5).

Totuși, pentru a diminua și mai mult riscurile, sunt disponibile soluțiile F-Secure Mobile Security sau Anti-Theft for Mobile, ambele fiind disponibile gratuit pentru a fi testate timp de 30 de zile.

Recomandarea noastră

 

Pentru a vă asigura că datele importante din compania dumneavoastră nu sunt accesate sau utilizate de persoane străine, vă recomandăm să apelați la o soluție Anti-Theft care să fie potrivită cerințelor și nevoilor dumneavoastră de securitate. Un consultant vă poate ajuta să identificați cea mai potrivită soluție.