Soluții de protecție a datelor - BACKUP pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE PROTECŢIE A DATELOR - BACKUP

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

O soluție de backup vă oferă posibilitatea de a copia și arhiva informațiile importante în companie, pentru ca acestea să poata fi recuperate în cazul unei pierderi sau a unei coruperi accidentale, avarii ale unui echipament sau a infectării cu un virus.

Solicită oferta

Riscuri

 

În cazul în care nu există o soluție de protecție a datelor sau aceasta este aleasă incorect, orice companie riscă să piardă informații critice pentru afacere, informații ce nu mai pot fi recuperate. Implicit, compania poate pierde oportunități, clienți, bani și timp investit în recuperare.

În cazul unei pierderi majore, compania ar putea fi nevoită să își întrerupă activitatea, lucru care ar afecta productivitatea angajaților.

Existenața unui backup în companie vă oferă siguranța că puteți recupera o mare parte din informațiile pierdute sau corupte și că afacerea nu va fi afectată de o eventuală avarie a dispozitivelor.

Solutii

 

Cat de des se realizează backup-ul?

În funcție de dinamica și de necesitatea informațiilor, fiecare companie poate avea nevoie de actualizări mai rare sau mai dese ale backup-ului. Se poate calcula care este timpul maxim pentru care o companie poate pierde informații, fără a afecta continuitatea serviciilor oferite.

Ce tip de backup aveți nevoie?

În funcție de spațiul de stocare și de viteza cu care informațiile pot fi recuperate ulterior, procesul de backup poate fi făcut în mai multe moduri. Integral – se face o copie completă a datelor; Incremental – se realizează inițial o copie completă după care se salvează doar modificările de la ultimul backup și Diferential – se salvează modificările de la ultimul backup integral.

Mediul pe care se stochează backup-ul

Acesta trebuie sa fie diferit de cel de pe care sunt copiate datele. De asemenea, este important ca acesta sa fie un mediu sigur, fiabil, redundant. Datele pot fi stocate pe benzi magnetice, hard disk-uri, storage optic sau in cloud.

Cand se realizeaza backup-ul

Momentul în care se realizează și actualizează informațiile trebuie să fie ales astfel încât să nu afecteze performanța sistemelor. De obicei, acesta se realizeaza noaptea sau in weekend, deoarece procesul crește traficul în rețea și consumă din resursele sistemelor.

Avantaje importante

 

În ceea ce privește partea software, Microsoft are propria soluție de backup pentru fiecare produs căruia i se adresează. Există și alți producători de software care au dezvoltat propriile soluții, precum McAfee, Symantec sau Acronis. Calculatoarele ce rulează Linux au și ele o gamă variată de soluții de backup. De asemenea, pentru mașinile virtuale Vmware există aplicații de backup.

O alternativa reprezintă achiziționarea unui serviciu de la o companie specializată, plătind doar un abonament lunar pentru un anumit spațiu de stocare. Avantajul este că echipamentele aparțin provider-ului de servicii, oferind astfel o siguranță mult mai mare și costuri de administrare mai mici.

Existența unei soluții de backup este recomandată pentru fiecare companie, indiferent de specificul acesteia sau de mărime. Pentru protejarea datelor și accesul ușor la informații în cazul unui incident, vă recomandăm să consultați un specialist care să vă ajute să identificați soluția optimă de backup.

Recomandarea noastra

 

Existența unei soluții de backup este recomandată pentru fiecare companie, indiferent de specificul acesteia sau de mărime. Pentru protejarea datelor și accesul ușor la informații în cazul unui incident, vă recomandăm să consultați un specialist care să vă ajute să identificați soluția optimă de backup.