Soluții de control al licențelor pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE CONTROL AL LICENŢIERII PENTRU COMPANII

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Licența Software

Licența software este un act care precizează drepturile unui utilizator în a folosi sau a redistribui un program de calculator (software). Orice software se află sub incidența drepturilor de autor, cu excepția cazului în care autorul declară contrariul, iar software-ul este “liber”. Confidențialitatea contractuală este un alt mod de a proteja programele. O licență software tipică oferă unui utilizator final dreptul de a utiliza una sau mai multe copii ale unui program, într-un mod care, altfel, ar constitui o încălcare a drepturilor exclusive ale deținătorului programului, conform legii drepturilor de autor.

Solicită oferta

Riscuri

 

Prin folosirea unei soluții de control al licențierii se elimină riscul prin care aplicații neautorizate sunt instalate pe stațiile de lucru. O astfel de soluție oferă posibilitatea de a se evalua corect necesarul de achiziționare a unei noi licențe, astfel se poate obține un preț mai bun la cumpărare. Similar, se pot evita pierderile financiare rezultate în urma achiziționării unui număr mult mai mare de licențe.

Soluții

 

La o soluție de licențiere sunt importante:

 • frecvența cu care aplicația actualizează informațiile
 • posibilitatea de a centraliza aceste informații
 • posibilitatea de a filtra informațiile pe diverse criterii și categorii
 • prezentarea unui istoric legat de instalarea aplicațiilor pe stațiile de lucru

Licențe de actualizare (Upgrade License):

 • De la o versiune anterioară la cea curentă - Version Upgrade (VUP)
 • De la o ediție anterioară la alta - Windows Anytime Upgrade (WAU)

Licențe complete (Full License):

 • Împreună cu un PC nou – OEM. Preinstalată pe un computer nou, “trăiește și moare” împreună cu acel sistem. Nu se poate transfera pe un alt calculator.
 • Pachete cu aplicații software așa cum pot fi ele regăsite pe rafturile magazinelor –FPP. Au disc de instalare. Permit transferul de pe un calculator pe altul.
 • Cartele cu cheie de produs – PKC. Nu au disc de instalare, programul trebuie preinstalat. Licența nu poate fi transferată pe un alt PC; rămâne pe PC-ul unde a fost activată prima dată.
 • Licențiere de Volum – Open License. Achiziția inițială trebuie să fie de minim 5 licențe, de orice fel. Companiile pot obține discount corespunzător nivelului de achiziții. Poate fi privit ca un angajament Microsoft făcut pe 2 ani: orice achiziție ulterioară de licențe va beneficia de reducerea stabilită la prima achiziție.
 • Închiriere sau leasing de software Microsoft – Open Value Subscripion. Se semnează pe o perioadă de 3 ani. La sfârșitul perioadei, clientul are opțiunile de a prelungi contractul, de a achiziționa licențele perpetue sau de a renunța cu totul la software-ul închiriat.
 • Există și Software Assurance, Rental Rights, Client Acces License (CAL)
 • Persoanele juridice riscă în cazul pirateriei software amendă de la 10.000 RON la 900.000 RON, cât și alte pedepse complementare în funcție de gravitatea fenomenului.

Beneficii

 

Soluțiile de control al licențierii aduc numeroase beneficii, printre care controlul, inventarierea și gestionarea licențelor software de pe echipamentele informatice în interiorul companiilor.

Solutii de control

 

Softsee

Softsee oferă posibilitatea urmăririi în timp real a modificărilor la nivel de licențiere în companie. Această informație este centralizată și ușor de filtrat. Permite blocarea instalării anumitor aplicații și ne informează asupra ultimei variante disponibile. Emite avize înainte ca o licență sa expire.

Microsoft

Microsoft are, de asemenea, o soluție de management al licențierii, recomandată în special persoanelor care dețin cunoștințe tehnice.

Recomandarea noastră

 

De multe ori, costul licențierii poate afecta compania din perspectiva cash flow-ului. De aceea, este important pentru un manager să aibă la dispoziție un mijloc de a evalua și controla costurile legate de licențiere. Pentru a eficientiza costurile și a evita pierderi inutile de resurse, vă recomandăm să apelați la o soluție de licențiere, adaptată pe nevoile companiei dumneavoastră.