Soluții de licențiere pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE LICENŢIERE PENTRU COMPANII

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Soluțiile de licențiere corectă reprezintă un subiect de multe ori sensibil, în condițiile în care, deseori, o companie poate utiliza în mod involuntar programe piratate sau incorect licențiate.

Solicită oferta

Riscuri

 

În contextul derulării campaniei “Știi ce informații oferi pe tavă cu un software ilegal”, derulată de către BSA (The Softwae Alliance), utilizarea programelor de software nelicențiate presupune asumarea unor riscuri și consecințe asupra companiei. De cele mai multe ori, companiile devin conștiente de existența unor programe nelicențiate abia în momentul în care suportarea consecințelor devine un fapt ireversibil. Deși politica internă stipulează clar folosirea de software licențiat, compania poate ajunge cu ușurință în situația în care se află în afara condițiilor de licențiere, chiar și din cauza câtorva stații de lucru.

Pe lângă consecințele de ordin legal, programele piratate atrag riscuri legate de securitatea internă. În acest context, informațiile interne devin extrem de vulnerabile și pot ajunge oricând în mâinile unor persoane neautorizate sau chiar a concurenței.

Soluții

 

Licențierea este un proces foarte important pentru asigurarea continuității activității, iar soluțiile pentru o licențiere corectă trebuie adoptate imediat de către managementul general al companiei. În plus, este esențial că licențierea corectă să devină o practică uzuală în interiorul companiei, iar utilizatorii să respecte drepturile și amendamentele producătorului.

Pentru evitarea riscurilor, este recomandat să se implementeze în rețea o soluție care să scaneze detaliat toate aplicațiile instalate și să realizeze ulterior monitorizarea instalărilor sau dezinstalărilor și a update-urilor de software.

O soluție de Software Asset Management realizează o radiografie totală a tuturor programelor care necesită licență și va păstra o evidență a situației reale, comparată cu cea introdusă manual din registrele de evidență a achizițiilor. Astfel, orice instalare va fi raportata responsabilului IT și se va asigura un control total asupra licențelor deținute.

Beneficii

 

Soluțiile pentru o licențiere corectă vin, în primul rând, ca o garantare a nevoii de siguranță și de confort pentru orice companie. În plus, utilizarea programelor licențiate aduce o serie de beneficii pentru utilizator, cu un plus de valoare adăugată, care asigură actualizări, pregătire și suport, tutoriale și garanție.

Recomandarea noastră

 

Indiferent de soluțiile implementate pentru o licențiere corectă, acestea trebuie selectate atent de către specialiștii IT și trebuie să acopere atât riscurile existente, cât și optimizarea costurilor. Pentru o analiză atentă a nevoilor companiei și pentru identificarea celor mai bune soluții de licențiere, vă încurajăm să luați legătura cu un consultant Class IT, care să vă ofere cele mai bune variante.

Specialiștii StarTech Team certificați Microsoft, precum și parteneriatul cu Microsoft, BitDefender sau Kaspersky reprezintă garanția Class IT pentru oferirea celor mai bune soluții de licențiere companiilor-client.