Soluții de comunicații prin cablu pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE COMUNICAŢII CU FIR PENTRU COMPANII

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Comunicațiile eficiente sunt, cu siguranță, unul din cele mai importante aspecte ale funcționării unei afaceri. Astăzi, aproape toate procesele dintr-o companie se bazează pe comunicații și nu mai pot funcționa în lipsa lor. O modalitate de a realiza comunicațiile în interiorul companiei este printr-o rețea cu fir la care sunt conectate toate dispozitivele: stațiile, serverele, imprimantele, echipamentele de stocare etc. Odată cu creșterea numărului acestora, a apărut și necesitatea conectării lor intr-un mod mai eficient, care să permită comunicații rapide între dispozitive. Rețelele LAN (Local Area Network) se folosesc în principal de switch-uri și cabluri UTP pentru realizarea conexiunii între dispozitive.

Solicită oferta

Beneficii

 

Costuri reduse

Tehnologia a ajuns acum la costuri foarte mici în comparație cu alte medii de comunicații. Atât echipamentele, cât și cablarea pot fi implementate cu costuri minime.

Viteza mare de transfer

Datorită evoluției vitezei de procesare a pachetelor de către routere și switch-uri, viteza de transfer în rețea este acum aproape de wirespeed, viteza suportată pe cablu, 100Mb/s, 1Gb/s si 10Gb/s.

Securitate sporită

Chiar și după apariția tehnologiei wireless și odată cu aceasta și beneficiile ei, rețele cu fir sunt în continuare folosite în interiorul companiei pentru transferul informațiilor confidențiale, deoarece pe acest mediu este mai dificil să fie captate de către persoane neautorizate.

Fiabilitate

Rețelele cu fir sunt considerate a fi mult mai fiabile decât cele wireless datoria faptului că nu sunt afectate de interferențe și pierderi de semnal. Aici, informația circulă într-un mediu protejat.

Pentru a implementa o soluție de comunicații cu fir, trebuie în primul rând realizată cablarea structurată. Aceasta trebuie gândită luând în considerare unde vor fi plasate dispozitivele, stațiile și echipamentele de rețea și, bineînțeles, care este creșterea planificată în următoarea perioadă, pentru ca infrastructura să suporte o dezvoltare ulterioară.

În ceea ce privește partea de switching, gama de echipamente este variată, aici având mulți producători precum Cisco, HP, Zyxel, Dell, Allied Telesis sau Netgear. Diferențele între ele sunt de preț și performanțe. În funcție de specificul fiecărei companii și de nevoile ei, acestea pot fi cu sau fără management, numărul de porturi poate varia de la 8 la 48, iar capacitatea lor e de la 100Mb/s la 10Gb/s.

Recomandarea noastră

 

Pentru a beneficia de o soluție eficientă de comunicații cu fir, vă recomandăm să acordați o atenție deosebită la cablare. Cablarea structurată poate aduce multe beneficii în sensul simplificării și eficienței infrastructurii de cabluri. Este o componentă esențială a unei infrastructuri solide și poate reduce cu mult costurile de întreținere ale rețelei. Sfatul unui specialist este, de asemenea, recomandat pentru alegerea celei mai bune soluții