Soluții de securitate a comunicațiilor prin internet pentru companii - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE SECURIZARE A COMUNICAŢIILOR PRIN INTERNET

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Protecția datelor împotriva atacurilor din exterior a fost mereu una dintre principalele provocări pentru companii. Odată cu evoluția tehnologiei, securizarea informațiilor importante a devenit un proces din ce în ce mai complex. În timp ce specialiștii dezvoltă soluții avansate pentru a cripta și securiza datele digitale, se găsesc rapid modalități pentru anularea acestor eforturi. Aceste conflicte obligă într-un fel industria să evolueze, dar și companiile să țină pasul cu noile tendințe.

Solicită oferta

Riscuri

 

De obicei, companiile nu iau în considerare riscul unui atac decât atunci când s-a întâmplat deja. O analiză de risc ar arăta câți bani pierde o companie în cazul întreruperii serviciilor sau în cazul compromiterii integrității informațiilor. Pierderea datelor confidențiale ale companiei poate duce la pierderea clienților, pierderi financiare și ale productivității angajaților, iar în cazul în care avaria este gravă, afacerea poate chiar să nu își mai revină.

Soluții

 

Ce poți face

Când alegeți o soluție pentru securizarea comunicațiilor dinspre și spre Internet trebuie luate în considerare cele doua fluxuri: informațiile care vin din exterior și informațiile care pleacă din companie.

O soluție modernă pentru securizarea informațiilor este UTM (Unified Threat Management). Aceasta este o soluție integrată de securitate, o evoluție a firewall-ului tradițional, într-un produs de securitate complet ce poate să îndeplinească multiple funcții de securitate, cum ar fi network Firewall, Intrusion Prevention System, Antivirus, Antispam, VPN, web filtering și altele. Toate aceste funcții integrate au loc înainte ca pericolele să ajunga în rețeaua locală și să afecteze cumva sistemele din spate.

Echipamentul UTM poate verifica și identifica în timp real toate informațiile care vin și pleacă spre Internet din interiorul companiei, prevenind astfel furturile de date. Poate filtra și monitoriză site-urile pe care angajații le accesează, poate emite rapoarte prin care poate fi urmarită activitatea utilizatorilor, oferă protecție de tip Antivirus, Antimalware, Antispam si Intrusion Prevention System – ce se actualizează în timp real.

Printre echipamentele de tip UTM, amintim Fortinet, Juniper, SonicWall, Checkpoint, WatchGuard sau NetGear. Oricare dintre ele asigură o protecție completă asupra sistemelor IT pe care le detineți. O parte foarte importantă în alegerea unei soluții este design-ul, dimensionarea și configurarea. Pentru acestea este bine să apelați la un specialist. StarTech Team dispune de un departament cu specialişti dedicaţi rezolvării celor mai complexe probleme de securitate IT, iar o parte din activitatea lor este securizarea comunicaţiilor efectuate prin intermediul internetului.

Beneficii

 

Confidențialitate

Este important ca informațiile secrete să rămână astfel pentru persoanele din exterior. Competiția nu trebuie să vadă rețeta funcționării afacerii și persoanele neautorizate să nu aibă acces la baza de clienți sau la documente financiare. Prima problemă apărută atunci când o informație este confidențială este “Cine are acces?”. Răspunsul trebuie să fie “Doar persoanele autorizate”.

Integritate

O măsură de precauție este asigurarea ca datele companiei sunt integre și că acestea nu pot suferi nicio modificare care nu e detectată. Atât angajații, cât și clienții trebuie să aibă încredere ca datele companiei sunt corecte și nu sunt eronate.

Disponibilitate

Pentru ca sistemele informatice să își îndeplinească scopul, informațiile trebuie să fie disponibile atunci când este necesar. Este important pentru companii ca sistemele critice să fie disponibile mereu și o măsură de precauție este prevenirea atacurilor din exterior.

Recomandarea noastră

 

Informațiile dintr-o companie sunt întotdeauna importante pentru manageri, iar securitatea acestora trebuie să fie mereu atent supravegheată. Pentru a evita posibile atacuri din exterior și pentru a beneficia de o soluție personalizată, vă recomandăm să apelați la sfaturile unui specialist în alegerea acesteia.