Soluții mobile de acces la e-mail - Startechteam phone-icon
 

Consult IT

Gratuit

SOLUŢII DE ACCESS MOBIL LA EMAIL

Costuri optimizate. Productivitate sporită. Alege solutiile noastre

 

Odată cu dezvoltarea telefoanelor mobile și a rețelelor de telefonie mobilă, acestea au început să copieze cât mai mult funcțiile calculatoarelor. Astfel, email-ul poate fi accesat cu ușurință de pe un telefon inteligent (smartphone). Pe lângă smartphone, putem accesa email-ul prin intermediul unei tablete sau unui calculator portabil.

Solicită oferta

Mai multe

 

Accesibilitate

Câștigul este la nivel de mobilitate, oferind posibilitatea utilizatorului de a se deplasa și de a avea acces chiar în timp real la serviciul de email al companiei. Astfel, se micșorează timpul de răspuns la solicitarile clienților sau partenerilor, deci crește productiviatea angajaților.

Riscuri

Securitatea conexiunii reprezintă un alt aspect important. Modul în care serverul de email comunică cu dispozitivul mobil poate da posibilitatea unei persoane rău intenționate să obțină datele de acces la contul de email.

Soluții

Există mai multe soluții de acces mobil la email: Microsoft Exchange, BlackBerry Enterprise Server, Linux, servicii în cloud. Microsoft Exchange este soluția de email de la Microsoft. Pe lângă funcția de email, permite partajarea contactelor și a calendarului între diverși utilizatori. Folosește ActiveSync pentru sincronizarea cu dispozitivele mobile, acestea pot fi instalate cu Android, iPhone, Windows Mobile. Există și varianta în cloud pentru Microsoft Exchange, și anume Office 365.

BlackBerry Enterprise Server este folosit de dispozitivele BlackBerry. Acesta poate colabora cu serverele de email Microsoft Exchange, Lotus Domino, Novell GroupWise. Permite definirea de politici pentru telefoane și utilizatori oferind un control granular al acestora. Pentru companiile cu un buget limită se poate configura un server de email folosind Linux, iar clientul de email de pe dispozitivul mobil va accesa acest server. Se pot implementa soluții de email care să combine mai multe tehnologii. Astfel, o parte din utilizatori pot accesa anumite functionalități. Accesul mobil la email poate prezenta multiple avantaje pentru utilizatorii săi, implicit pentru companii, dar în același timp prezintă provocări din punct de vedere informatic.

Recomandarea noastră

 

În alegerea unei soluții de acces mobil la email este important să avem în considerare modul în care se face sincronizarea între dispozitivul mobil și serverul de email. Conexiunea între dispozitivul mobil și serverul de email se realizează fie folosind o conexiune de date de la o companie de telefonie mobilă, fie utilizând o rețea wireless disponibilă. Pe lângă conexiunea la internet, este important modul în care clientul de email instalat pe dispozitivul mobil verifică existența unui nou email.

De asemenea, trebuie luat în calcul ce informație este sincronizată de pe serverul de email. Se poate alege dacă sincronizarea se va realiza doar la nivelul subiectului emailului, a corpului email-ului fără fișerele anexate sau a întregului email. Acest aspect este important în ceea ce privește traficul de date efectuat, în special când se utilizează o conexiune de internet oferită de un operator de telefonie mobilă. Astfel, se pot descărca doar email-urile care sunt considerate importante sau necesare.